FAIL (the browser should render some flash content, not this).
Oferujemy
OWOCE


WARZYWA


Owoce/Pomarańcza
Owoc znajdujący się pod chropowatą skórką o słodko-kwaśnym smaku. Spożywany jest na surowo, doskonały na soki, sałatki i desery. Skórkę pomarańczy kandyzuje się, ekstrahuje z niej olejki eteryczne wykorzystywane w przemyśle kosmetycznym oraz jako przyprawa do produktów spożywczych. Sok z pomarańczy wskazany jest przy schorzeniach wątroby, a także na obniżenie gorączki, jako środek przeciw szkorbutowi, a akże pomocniczo w nadciśnieniu tętniczym. Miąższ owoców pomarańczy zawiera do 12% cukrów, około 2% kwasu cytrynowego, witaminę C ,witaminę A, z grupy B, P, kwas foliowy a także składniki mineralne (fosfor, potas, wapń, magnez, sód, cynk, żelazo) oraz pektyny.

Hiszpania, Grecja, Marocco, Włochy